Den smarte måde at gøre rent på

0
2939

De fleste danske boligejere har enkelte ting de ikke ynder at gøre. En af dem er rengøring og heldigvis findes der efterhånden smartere måder at gøre rent på end tidligere. I dag kan du både få robotstøvsugere og robotgulvaskere. Det bedste er at de faktisk gør det virkelig godt.

Hvad gør en robotstøvsuger?

Den helt simple beskrivelse er at den gør rent mens du ikke er hjemme eller i hvert fald uden at du selv skal gøre noget. Der findes modeller der kan gøre denne ene ting, når den startes og stopper selv når den er løbet tør for strøm eller fuld af snavs.

Der findes også nogle af de lidt dyrere modeller, som selv ved hvor lade stationen er og som kan køre tilbage og tømme beholderen for snavs for så at kører ud og fortsætte.

Hvad du har brug for, er helt op til dig. Prisen går fra ca. 1500 og op til ca. 8.000

Roomba – Den mest kendte

Den mest kendte robotstøvsuger er Roomba. De var nogle af de første der lavede en model der rent faktisk virkede og i skrivende stund er 900 serien på gaden og her snakker vi en meget effektiv robot.

Den kan faktisk klare hele huset, hvis den kan komme rundt og har specialudviklede børster så ikke hår fra kæledyr er et problem længere. Det har nemlig altid været den største udfordring.

Hunde og kattehår og en Robotstøvsuger

Som før skrevet så har lige præcis dette været en stor del af problemerne folk har oplevet tidligere. Det er også derfor at når du skal vælge en robotstøvsuger, så skal du vælge en af de modeller, hvor der er gjort noget for at modvirke dette.

Der findes mange forskellige mærker og de har alle deres egen metode til at undgå at hår vikler sig omkring børsterne. På nuværende tidspunkt er der ingen af dem der benytter sug, da det kræver meget strøm og ikke går godt sammen med batterier.

Derfor vil man skulle købe de lidt dyrere modeller hvis resultatet skal være godt med dyr i hjemmet.

Robotgulvvasker – Virker de?

Det korte svar er ja. Det gør de. Nogle af dem er faktisk så grundige at man helt kan undgå at bruge sin egen moppe i fremtiden.

For begge typer robotter har dit hjems indretning noget at skulle sige. Hvis du har pynt stående i alle hjørner så kan de selvsagt ikke komme bag dem, men hjørner og under sofa mv. Det klarer de til ug.

En gulvvasker skal fyldes med vand og sæbe, men ellers klarer den sig selv. Nogle af de dyrere modeller har software der selv finder ud af om gulvet på visse steder trænger mere end andre steder og giver det en ekstra gang.

Det er en smart måde at gøre rent på. Du skal blot huske enten at lade robotstøvsugeren klarer gulvet først eller tage det selv, inden du slipper gulvvaskeren fri, da den jo ikke støvsuger først og dermed kan rode støv og snavs rundt.

Kilde: Bolex.dk. Læs mere om Robotstøvsugere og robotgulvvaskere her

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here