Life hack – Sådan får du mere ud af din a-kasse

3
3425

Det er altid et vigtigt valg, når man skal vælge sin a-kasse. Det er her vigtigt at se på mange parametre, og måske ikke kun vælge dem som man godt kunne tænke sig her og nu. Det kan være et godt valg at forsøge at kigge lidt ind i fremtiden. Hvad sker der i tilfælde af du bliver arbejdsløs.

Men det er ikke godt nok med det. For hvis du går med tankerne om at lave en lønsikring på dig selv, så skal du vide at det kun er statsstøttede a-kasser, hvor der kan tegnes en lønsikring.

Det er noget af en jungle at komme ind i, og finde hoved og hale i. Der er rigtig mange der har skrevet en mening og vurdering af det.

Et sted hvor jeg har fundet en af de bedste beskrivelser af hvad en a-kasse er, samt hvilke ting du skal være opmærksom på i forbindelse med et valg af en a-kasse, er hos Ecomia.dk.

Her finder du en velovervejet forklaring på emner som a-kasse, fagforening og lønsikring.

Er du i tvivl om du skal være medlem af en a-kasse, så tænk ikke for længe over det. For kravet om at være medlem i mindst 12 måneder, før du kan få dagpenge, er ufravigeligt. Det vil sige jo længere du venter, jo tættere kommer du på en eventuel fyring i dit nuværende job.

Se efter hvad din a-kasse kan tilbyde dig.

Mange af de billige a-kasser har en grund til at være billige. De tilbyder ikke det samme som de dyrere a-kasser. Men det kan du så tilkøbe hos mange af de billige, og så ender du på samme pris om måneden, så som du skal give hos de lidt dyrere a-kasser.

Det er ikke nok at man får sine dagpenge gennem sin a-kasse, det er også de mange tilbud som du gratis kan få. Her tænker jeg på blandt andet gratis juridisk bistand, 6 ugers gratis uddannelse og professionel hjælp fra de mange mennesker der arbejder i en a-kasse. De ved hvad de snakker om og kan guide dig vej til et nyt job. De hjælper dig med at udfylde dit CV, så det er up-til-date, samt at du får lavet en profil på jobnet.dk der kan give dig nogle muligheder til at søge nyt job.

Fordelen ved en a-kasse fremfor kontanthjælp

Der skal ikke herske tvivl om at komme på kontanthjælp, langt fra er noget nogen ønsker sig. Med en a-kasse i ryggen, så er du sikret 104 uger med dagpenge. Her er der nogle enkelte krav du skal følge for at blive ved at være dagpengeberettiget. Der er også nogle krav du skal følge når du er på kontanthjælp, men ud over det kan du blive sendt i et utal af praktikker, og ulønnet jobs. Den eneste løn du får er din kontanthjælp.

Så er du ikke medlem af en a-kasse, så vil jeg anbefale dig du finder en som passer til dine behov.

3 KOMMENTARER

  1. Raz TN9000 Flavors redefine culinary excellence, presenting a harmonious symphony of tastes. Immerse yourself in a world of sophistication as these premium flavors captivate your senses with unparalleled richness and diversity.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here