Derfor skal du have en hobby i din hverdag

2
1162

Der er mange gode grunde til at inkorporere en hobby i din hverdag. Der er nemlig både noget at hente på den mentale, samt den fysiske front, når det kommer til at have en hobby. 

 

Mange tænker hverdagen føles uoverskuelig, og at der umuligt at tid til at presse flere ting ind, gennem ugen. Men hvis der prioriteres ordentligt, og man udnytter sin hobby korrekt, vil du have mulighed for at få store gevinster, ud af at have en hobby.

 

Det handler bare om at finde den rigtige hobby, der passer til dig, og som giver dig de positive effekter, som er mulige at få gennem en god hobby. 

 

 

Giver et boost af selvtillid

 

At være god til ting uden for arbejdet og derhjemme kan være meget tilfredsstillende. Du kan være god til din karriere, men det kan også være utrolig givende at arbejde med sin passion for tennis eller havearbejde. 

 

Det vil forbedre din selvtillid at prøve nye ting og lære, hvad du ellers kan gøre godt. Der kan være ting, som du naturligvis er fantastisk til, og du har bare ikke gjort det endnu. Selvom nogle ellers små ting måske ikke virker synderligt betydningsfulde, så kan det at sætte tid af til få noget til at lykkes, give et større boost af selvtillid.

 

Det kan være alt fra blive bedre til at serve i tennis, eller til at få en smuk laurbær til at vokse i haven. 

 

Godt for både den fysiske og psykiske sundhed. 

Hobbyer er ikke kun gode for dit sind, de er også gode for din krop! Sænkning af blodtryk, kortisolniveauer og lavere BMI, sættes alt sammen i forbindelse med at engagere sig i aktiviteter som man holder af. 

 

Desuden er dyrkning af en hobby og så sat i forbindelse med højere niveauer af positive tanker og kan hjælpe med at forhindre symptomer på depression.

 

 

Stopper følesen af at være udbrændt 

 

Det at have en hobby, giver din hjerne en pause og hjælper dig med at fokusere igen, indtil du vender tilbage til arbejde, og bruger tiden på at reflektere over din hobby, som du nyder.

 

Efter at have taget et skridt væk fra den stresset hverdag og vendt tilbage med et opdateret perspektiv på arbejdet, kan problemer, der engang syntes uløselige, lettere håndteres.

2 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here