Få de rette briller til arbejdet

0
980

Hvis du har briller eller linser, og du arbejder meget foran computeren, har du måske oplevet problemer med ondt i øjnene. Almindelige briller er ikke designet til at arbejde intenst på en computer, og i denne computerbaserede tid kan det derfor være en stor fordel med et par skærmbriller. Du kan her læse mere om fordelene, og hvordan det kan være, at vi nu har brug for endnu en type briller ved siden af brillerne, læsebrillerne og solbrillerne.

Beskyttelse mod overbelastning

Skærmbrillerne er på mange måder vor tids nye udgave af læsebrillerne. Hvis du har oplevet ondt i øjne, nakke, skuldre og ryg i forbindelse med dit computerarbejde, kan det meget vel have at gøre med, at du skal bruge skærmbriller. Almindelige brilleglas beskytter nemlig ikke dine øjne imod overbelastning fra skærmen. Læs mere om skærmbriller her.

Skærmbriller er, som det antydes af navnet, specielt designet til at kigge på skærme med. Det har at gøre med, at almindelige briller og læsebriller typisk er designet til at kigge ned på skriften. Det giver mening, når du sidder over en bog eller nogle papirer. Men sidder du foran computerskærmen på kontoret, vil du typisk kigge direkte på skærmen. Derfor sker det typisk, at man læner nakken let bagover, så man bedre kan læse på skærmen. 

Det er selvfølgelig helt ubevidst, men over tiden kan et par almindelige briller med flerstyrkeglas altså være med til at give dig ondt i nakken. Her er skærmbriller specifikt designet til at kigge på en skærm, og på den måde undgår du den akavede kropsholdning.

Få eksperternes hjælp

Når du skal have skærmbriller, skal du selvfølgelig gå til en optiker, som kan hjælpe dig med at finde de rette. Det kan også være en god idé at prøve dem af i et stykke tid og se, om det er de rigtige, inden du beslutter dig.

Det er dog vigtigt her også at understrege, at et par skærmbriller skal være særligt tilpasset netop din arbejdsposition. Det vil sige, at når din optiker sælger dig et par skærmbriller, skal han eller hun huske at fortælle dig, hvordan du skal tilpasse din arbejdsplads. Ellers skal de finde et par briller, der passer til den måde, du helst vil sidde på.

Skærmbrillerne er nemlig tilpasset specifikke siddestillinger, og deres funktionalitet afhænger naturligvis meget af, hvordan du sidder på din arbejdsplads. Det har at gøre med, hvor højt du har bordet, hvordan du vender skærmen og hvor langt du sidder fra den, samt alle mulige andre omstændigheder.

Det er vigtigt at være klar over, hvordan du bedst kan lide at sidde, og hvordan du faktisk sidder på kontoret. Selvom det til daglig føles som en bagatel, som du bare kan gå på kompromis med, kommer det i længden til at have store konsekvenser for både din krop og dine øjne.

Der er jo ingen, der ønsker at ende med dårlig ryg og svage øjne, bare fordi man ikke kunne tage sig sammen til at gøre noget ved arbejdsstillingen, da man var yngre. Tænk forud, og gør noget ved problemet nu.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here