Disse 10 Excel-formler SKAL du kunne

1
1299

Dette er sponsoreret indhold

Excel er et værktøj som de er både behjælpeligt og praktisk. At kunne mestre Excel og dets mange funktioner er ikke en nem opgave. At kunne beherske Excel kan komme til gode både til skolearbejde, på arbejde og til personligt brug. Man bliver ikke mester til Excel på én dag, men der findes nogle grundformler som er gode at kende til. Læs med her og find ud af, hvilke 10 Excel-formler du bør kunne og hvad du kan bruge din nye grundviden til. 

De 10 bedste Excel-formler

Excel er et Microsoft Office program, som fungerer som et multi regneværktøj. Excel kan både anvendes til komplicerede opgaver eller som løsningsværktøj til hverdagens regnestykker. De 10 Excel-formler som du bør kende til er: 

1. Læg tal sammen med SUM

2. Tælle celler der indeholder tal

3. Tælle celler der ikke er tomme

4. Tælle antal tegn i en celle

5. Fjerne unødvendige mellemrum

6. Udtrække tegn fra celler

7. Hente data med LOPSLAG

8. Bruge logik med HVIS

9. TÆL/MIDDEL/SUM + HVIS

10. Sammensætte celleindhold

Hvis du får styr på disse 10 formler kommer tættere på at mestre Excel og optimere dine arbejdsgange i programmet. Hvis du have styr på de 10 formler kan læse og lære alt om dem her, og det er endda helt gratis: Excel’s 10 bedste formler

Derfor er det smart at være god til Excel

Men hvorfor bør du egentlig lære de 10 grundlæggende Excel-formler? De fleste har været igennem et eller andet form for Excel-kursus i løbet af deres liv. Excel er et værktøj, som kan optimere arbejdsgange. Excel kan bruges til at danne nemt overblik og med formler som automatiserer regnestykker, er Excel et kraftfuldt program, som kan spare dig en masse arbejdstid. Desuden er det smarte ved Excel, at hvis du taster noget forkert eller et af dine tal viser sig at være ukorrekte eller ændrer sig, så skal du ikke lave hele regnestykket om igen, du skal blot ændre variablen –  dernæst sørger programmet for at resten retter sig ind efter de nye tal. 

Et værktøj til både skole og arbejde

At kunne begå sig i Excel er både brugbart til skole og arbejde. Excel kan bl.a. omforme tal til diagrammer, som visualiserer dine tal for dig. Excel kan også benyttes, når du arbejder i et større team, som skal holde styr på tal over en længere periode. Excel er et værktøj som er brugbart i en lang række af situationer og fordi det har så mange funktioner, kan det anvendes til et hav af opgaver.  

Brug Excel til personlige formål

Excel er ikke kun et værktøj, som er smart ift arbejde og skole. Med Excel kan du også gøre hverdagens regnestykker til en let opgave. Der findes et hav af muligheder for, hvordan du med Excel kan optimere og overskueliggøre dine personlige processer. Det kan være alt fra ferie budgetplanlægning eller organiseringen af dit personlige månedlige budget. Med Excel kan du holde styr på din økonomi og eller lave spareplan til fremtidige ønsker og investeringer.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here