Sådan organiserer du bedst din flytning

2795
11798

De fleste mennesker har prøvet at skulle flytte fra et hjem til et andet, og i forbindelse med en sådan flytning kan det opstå meget stress og fortvivlelse. At pakke alle tingene på en hensigtsmæssig måde kræver tid, det gamle hjem skal gøres klar til den næste beboer og det nye skal være klar til indflytning.

Her får du en guide til hvordan du bedst eksekverer en gnidningsfri flytning, så du oplever mindst mulig modgang.

Overgangsfasen; hvor skal du gøre af dine ting?

I mange tilfælde kan det ske at man skal flytte alle sine ting ud af det gamle hjem for at kunne male, slibe gulv og gøre rent. Men datoen for indflytningen er måske først uger eller måneder ude i fremtiden, og her kan der opstå et problem med opbevaringen af møblerne.

I den forbindelse kan det være en god idé at tænke denne forhindring ind i sin organisering af flytningen. Har man brug for at opbevare sine ting imellem udflytning og indflytning, så bør man kigge sig efter et depotrum, en container eller lignende.

Om man har brug for opbevaring i Vejle, Aarhus eller Middelfart er underordnet. Det vigtigste er at du forbereder dig på hele flytteprocessen, og får lejet en passende opbevaringen, så du undgår unødig stress på falderebet.

Sæt tid af til klargøring af det gamle hjem

Hvad enten du flytter fra et hjem som du har lejet eller ejet, så er det vigtigt at du også sætter tid af til at efterlade det gamle hjem i en acceptabel stand for den kommende lejer eller ejer.

Især hvis du flytter fra en lejet lejlighed eller et lejet hus, så vil du ofte skulle både male, slibe gulv og efterlade hjemmet i tiptop stand.

Disse ting kræver tid, og der er som regel en deadline på opgaven. Start derfor i god tid med at f.eks. at købe maling og finde en fagperson, der kan klare gulvet for dig. I stedet for at tage arbejdsdage, der varer til langt ud på natten, så start med de små ting i god tid. På den måde undgår du stressende dage optil flytningen.

Husk at pakke hensigtsmæssigt

Når man flytter, er det selvsagt at man skal pakke sine ting, og gøre det hele klar til at det skal flyttes fra ét sted til et andet. Mange af de mindre ting skal i flyttekasser, og dette projekt kan man også gå i gang med i god tid.

Det nytter sjældent noget at pakke kasserne for tunge, så man ikke kan løfte dem eller så de går i stykker under flytningen. Køb i stedet lidt ekstra flyttekasser, så vægtfordelingen bliver mere hensigtsmæssig.

Har du brug for at få flyttet skrøbelige ting såsom et fjernsyn, en glasvitrine eller dyre møbler, så kan det være en god idé at skærme dem for ridser og mærker ved at dække dem til med tæpper eller noget andet blødt.

Under en flytning er det ikke ualmindeligt at ting går i stykker, hvis man ikke er forsigtig, så forbered dig godt, hvis du vil undgå ærgerlige tab.

2795 KOMMENTARER