Fjernstyrede maskiner

0
429

Fjernstyrede biler har i mange år været et stort hit blandt vores børn, men i dag er mulighederne indenfor RC (Remote controlled) gadgets udvidet til langt mere end blot biler. Samtidig har fjernstyret legetøj også udviklet sig i en retning, hvor det i dag også bliver anvendt til professionelt brug. Det gælder eksempelvis droner, som både bliver brugt militært, men også til overvågning, landmåling, inspektion og selvfølgelig luftfotografering. 

En af de fjernstyrede gadgets som vinder meget frem lige nu er fjernstyret maskiner. Maskinerne er alt indenfor entreprenørmaskiner og mange af dem er så naturtro at de nemt, bortset fra størrelse, forveksles med rigtige maskiner. De er fremstillet med mage små detaljer og i en kvalitet, hvor de kan anvendes i jord og sand. Udvalget er stort, så du kan sagtens opbygge en komplet maskinpark, som kan klare en hver opgave. 

Et eksempel kan være en fjernstyret gravemaskine fra Huina. Gravemaskine er produceret i skala 1:14 og har 15 kanaler, hvilket kort fortalt vil sige at den kan udføre 15 funktioner/bevægelser. RC gravemaskinen har bæltefødder og en rækkevidde på op til 100 meter. Gravemaskinen er produceret i støbt plast og har derudover en skovl i støbt metal, hvilket gør den velegnet til udendørs brug. 

Nutidens fjernstyrede gadgets kører med 2,4 GHz teknologi. Det betyder først og fremmest en mere stabil trådløs forbindelse imellem controller og køretøj, men det betyder samtidig at der, uden problemer, kan køres med flere maskiner/køretøjer samtidigt uden at de trådløse signaler forstyrrer hinanden. På den måde kan en hel maskinpark arbejde på samme tid. 

Når du vælger en fjernstyret entreprenør maskine, skal du gøre det overvejelser om hvor den skal anvendes. Hvis den skal bruges udendørs og skulle kunne modstå jord og sand, kan du overveje at kigge efter en maskine, som helt eller delvist er fremstillet i metal. Flere at maskinerne til udendørsbrug er udstyret med metalskovl, som sikrer en lang levetid og mange timers god underholdning. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here