Life hack – sådan sliber du gulvet pænt

2
3449

Synes du at dit trægulv er ved at se lidt mat og kedeligt ud? Måske farven er falmet, og der er kommet ridser i det gennem tiden?

Man behøver heldigvis ikke at skifte hele trægulvet, blot fordi det har fået brugsspor. Man kan i stedet vælge gulvafslibning. Det er billigere at få en gulvafslibning end at lægge helt nyt gulv, og er man godt tilfreds med den eksisterende type trægulv, så er det bare med at få slebet gulvet. Her får du en kort oversigt over, hvad det kræver for at opnå et pænt resultat.

For det første, så kræver det det rigtige værktøj, når der skal slibes gulv:

  • Gulvafslibnings maskine
  • Kantsliber
  • Polermaskine eller quadro maskine

Gulvafslibnings maskine

Til at starte med bruger man den store gulvafslibnings maskine. Den er med en valse, man kan føre med hænderne via et håndtag i toppen. Dette r vigtigt, at man føler sig frem, så man hele tiden har en fornemmelse af, hvor hårdt den trykker mod gulvet. Klasker valsen helt ned på gulvet kan man risikere, at den laver ridser i gulvet.

Det er vigtigt, at man sliber langs med brædderne. Går man diagonalt eller på tværs, vil man kunne se, hvor maskinen har kørt. Det eneste tidspunkt, hvor det kan blive nødvendigt at køre diagonalt, er hvis der er forskel på højden af gulvbrædderne. En gulvbrædde kan eksempelvis være sunket, hvis det understøttende element har givet sig eller flyttet sig.  Her kan det være nødvendigt at ændre retningen på maskinen for at komme ned og slibe på den pågældende gulvbrædde. Disse slibespor slibes væk efterfølgende.

Bestil en professionel gulvafslibning

Som det kan ses allerede, så kræver det både en del værktøj og også end el erfaring og faglig viden for at opnå det perfekte resultat ved en gulvafslibning. Det er derfor oplagt at bestille en professionel til at udføre jobbet, så resultat bliver som ønsket. Inde på Gulvafslibningpriser.dk kan man indhente tilbud på gulvafslibning, så man kan gøre brug af det tilbud, der er mest fordelagtigt for en selv.

Læs med videre med i vores miniguide herunder.

Kantsliber

Denne forholdsvis store maskine kan ikke komme helt ud i kanterne. Hertil anvendes en kantsliber. Det er en meget mindre maskine, som man kan kravle rundt med på gulvet og nemt betjene med hænderne. Den sørger for at komme helt ind til kanten langs fodlisten. Det er forskelligt, hvor grov skiven skal være – det afhænger af, hvordan gulvet ser ud.

Nogle steder kan kantsliberen ikke komme helt ind. Her anvendes blot noget sandpapir, som egner sig til formålet. Det kan være steder som rundt om rørene til en radiator, eller helt inde i hjørner af rummet, hvor kantsliberen heller ikke kan komme til.

Polering

Til sidst finpudses gulvet. Det kan gøres med en polermaskine eller en quadro maskine. Det er vigtigt, at man der er støvsuger på, da det støver meget, når man finsliber gulvet. Denne tager også højde for ujævnheder i gulvet. Til sidst ender man ud med et næsten spejlblankt og glat gulv, som har fået sin oprindelige farve tilbage.

 

2 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here