Sådan er du sikker på nettet

0
2402

Internettet er et fascinerende sted, men med hackere, malware og svindel, skal man surfe med omtanke. Du kan her læse nogle gode råd, der gør, du kan være sikker på nettet.

Lav en unik adgangskode

Det er meget vigtigt, at du opretter unikke adgangskoder. Det betyder, at du ikke skal bruge samme adgangskode til alle dine kontis. Det er den bedste måde at holde din personlige og finansielle oplysninger helt sikre på. Hvis du bruger den samme adgangskode til alle dine konti, kan en hacker således få adgang til alle dine personlige oplysninger. Men her er vores bedste råd, der kan hjælpe: Anvend en adgangskodeadministrator til at hjælpe dig med at gemme og oprette stærke adgangskoder til alle dine konti.

Beskyt dit internet på mobilen

Du skal huske, at du er ligeså sårbar for online trusler på mobilen, som du er på din computer. På mobilen kan du f.eks. opleve usikre links sendt via SMS og risikable apps. Det er derfor vigtigt, du ikke åbner mails fra fremmede og passer på, hvilke sider du besøger. Vi anbefaler, at du kun downloader apps fra officielle app-butikker. Ligesom på din computer skal du sørge for, at du har antivirus på mobilen. I næste afsnit kan du læse mere om antivirus software.

Brug en god antivirus med VPN

Når du bevæger dig på nettet, er det godt at være beskyttet af en god antivirus. Det er vigtigt, at du finder antivirus, der kan beskytte dig, både når du surfer på mobilen og din computer. En rigtig god antivirus er F-Secure VPN. Den beskytter dig, når du er online og gør, at du kan surfe trygt og sikkert. Den indeholder også en ransomware beskyttelse, der holder dine mapper og billeder beskyttede via kryptering, plus du får mere surfing på nettet med f-Secure vpn. Derudover får du også en familiebeskyttelse, der betyder, at du kan sætte filtre på, hvad dine børn kan se, når de surfer på nettet

Surf på nettet med omtanke

Når du surfer på nettet, skal du bruge din sunde fornuft. Det betyder, at du ikke skal svare på spam, åbne og klikke på links i mail fra folk, du ikke kender eller deltage i mistænkelige quizzer eller konkurrencer. De forsøger nemlig at lokke dine personlige og bankoplysninger ud af dig. Som tommelfingerregel kan man sige: Vær altid forsigtig med tilbud, der lyder for godt til at være sandt. Du skal også være forsigtig med, hvilke hjemmesider du besøger.

Pas på gratis netværk

Flere og flere steder er det muligt at logge på gratis wi-fi netværk. Men man skal være opmærksom på, at nogle disse netværk er falske. Hvis du logger på en af dem, er der fare for at dine personlige oplysninger eller kontooplysninger kan blive opsnappet, hvis du shopper eller logger ind på din mail. Hvis du er i tvivl, hvilke netværk der er der rigtigt, er det en god ide at spørge en medarbejder på cafeen eller hotellet. På den måde sikrer du, at dine informationer ikke havner i de forkerte hænder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here