Mange penge at spare på uoriginalt blæk

1
5037

Synes du indimellem, at du bruger lidt for mange penge på blæk til din printer? Så er du uden tvivl ikke den eneste. Heldigvis er hjælpen nær. Læs blot med her, hvor vi kigger nærmere på muligheden for at spare penge ved at købe uoriginalt blæk.

Uoriginalt blæk er lige så godt som originalt

Du kan stort set altid finde de blækpatroner, du er på udkig efter, i en uoriginal udgave. Ved at købe disse kan du nemt spare en stor mængde penge. Typisk er der ikke stor forskel på kvaliteten af uoriginale og originale blækpatroner. Til gengæld kan der være meget stor prisforskel, og derfor kan det bestemt også godt betale sig at kigge på de uoriginale udgaver, næste gang du mangler printerblæk. Du kan eksempelvis finde sådanne på printerpatroner.dk.

Som regel vil den eneste reelle forskel på originalt og uoriginalt blæk være det mærkat, der sidder på patronerne. Hvis du kan leve med, at der ikke står det helt rigtige brandnavn her, kan du ofte lige så godt købe uoriginalt, som du kan købe originalt. Som med så mange andre ting gælder det faktisk af og til, at de uoriginale og de originale blækpatroner vitterligt er helt ens og er produceret det samme sted, men blot adskiller sig ved mærkatet. Så er der bestemt ingen grund til at bruge flere penge på dem end højst nødvendigt.

Bortfalder reklamationsretten ved brug af uoriginalt blæk?

Producenterne af printere vil gerne have dig til at tro, at din reklamationsret bortfalder, hvis du benytter uoriginale blækpatroner i din printer. Dette er kun delvist rigtigt. Det gælder nemlig, at reklamationsretten ikke kan bortfalde alene fordi, du benytter uoriginale blækpatroner i din printer. Kan der ses en sammenhæng mellem problemet ved printeren og brugen af de uoriginale patroner, kan du imidlertid godt risikere, at reklamationsretten bortfalder. Det skyldes, at producenten kan argumentere for, at printeren ikke ville være gået i stykker, hvis blot du havde benyttet originale blækpatroner.

Når du køber uoriginalt blæk til din printer, skal du derfor også nøje overveje, om de kan være skadelige for din printer. Det burde de naturligvis ikke som udgangspunkt være. Har du en meget dyr printer, og er du bekymret for, om din reklamationsret bortfalder, kan du altid overveje at vente med at benytte uoriginalt blæk, til din reklamationsret alligevel er udløbet. Så er du på den sikre side.

… Men hvad så med garantien?

Garantien på et produkt er – i modsætning til reklamationsretten – ikke lovpligtig. Tilbyder forskellige printerproducenter garanti på deres produkter, er det altså en service og ikke noget, de skal gøre. Derfor kan de også selv sætte rammerne for den garanti, de vælger at tilbyde dig som kunde.

Indimellem vælger printerproducenterne at sige, at deres garanti ikke gælder, hvis du har benyttet dig af uoriginale blækpatroner. Dette står dem frit for, da de netop selv kan bestemme, hvor meget deres garanti omfatter. Vil du være fuldkommen sikker på, hvordan reglerne er for netop din printer, skal du derfor tjekke op på den konkrete producents garantiregler, inden du benytter uoriginale blækpatroner.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here