Sådan vælger du det rigtige TV

0
889

Har du brug for et ekstra fjernsyn derhjemme? Er det gamle fjernsyn blevet slidt og uskarpt? Eller er du én af dem, der bare ønsker at have det nyeste nye inden for TV og anden elektronisk lir? Hvad end din situation må være, er der nogle gode råd, du kan følge, når du skal vælge dit nye TV. For selvom det for mange ofte er en hurtig beslutning, er der mange faktorer, der skal overvejes, når det nye TV skal vælges. Du kan få fjernsyn i mange varianter og i mange forskellige prislejer, men hvis du går efter ét af de dyrere kan det være en god ide at tage et lån, for at finansiere den forholdsvis store her-og-nu udgift.

Den bedste kvalitet

Hvad betyder LED, HDR og 4K? Der er mange tekniske betegnelser og komplicerede forkortelser tilknyttet dagens udvalg af fjernsyn, og betydningen af disse kræver sin research.
Når man skal investere i et nyt TV, er det vigtigste trods alt, hvilken kvalitet det nye TV skal have. Der er mange forskellige ting, der spiller ind i forhold til, hvor god kvalitet et fjernsyn har.

LED har betydning for TV’ets billedkvalitet samt energi-og strømbesparelse. HDR betyder højt dynamikområde og gør det muligt at modtage og afsende et bredere spektrum af lys, hvilket medvirker en bedre visning af farver og nuancer. Derudover er 4K-opløsning medvirkende til at de mange pixels smelter bedre sammen, så du kan sidde tættere på skærmen og stadig opleve skarphed helt i top.

Man skal også gøre sig tanker om, om det nye TV skal være et smart-TV med apps, eller om det blot skal indeholde de funktioner, man kender fra et almindeligt TV.

Det rigtige design

Når man først har gjort sig tanker om, hvilken kvalitet man ønsker det nye TV skal have, er det tid til at vælge, hvilket design man bedste kan lide.

Det kan være man har en klar ide om TV’ets design allerede inden, man begiver sig ned butikken, men derfor kan man alligevel godt blive i tvivl, når man står overfor de mange forskellige modeller og valgmuligheder. Skal man vælge fjernsynet med den tyndeste skærm, skal det være med kant eller uden, og skal det være hvidt, sølv eller sort?

Derudover skal man beslutte om fjernsynet skal sættes på fod eller ophæng. Et ophæng fungerer godt, hvis man ønsker ekstra gulvplads, og det giver samtidig et let udtryk i rummet. Derimod kan en fod være optimal, hvis den tiltænkte fjernsysnvæg ikke kan bære et tungt fjernsyn, eller man blot gerne vil undlade at lave huller i vægge. Sidst men ikke mindst skal man vælge, hvilken størrelse det nye TV skal have. Dette lægger ofte op til diskussioner, og beslutningen er da også meget individuel, men man kan eksempelvis vælge størrelse ud fra fjernsynets opløsning, en beregning af siddeafstand og placeringen i hjemmet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here