Life hack – Sådan får du den perfekte søvn

2
2675

I gennemsnit sover vi danskere 26 år af vores liv, så det er en ret god idé at gå lidt op i, hvor god ens seng er, og hvor god ens søvn bliver. Markedet for senge kan være svært at finde rundt i. Skal man vælge en elevationsseng, en kontinentalseng, en almindelig dobbeltseng og skal den være med boksmadras eller skummadrasser?

Kvaliteten af din seng har enorm betydning for din nattesøvn, og nattesøvnen har kæmpestor betydning for din livskvalitet. Hvis du godt undgår du nemlig at føle dig uoplagt i løbet af dagen, og du kan være mere energifyldt.

Hvis du er i tvivl om dine muligheder kan du hurtigt få et overblik over de forskellige sengetyper på sengeguro.dk.

Forskellige typer senge til forskellige mennesker

Alle mennesker er forskellige, og derfor er der også forskellige behov, når det komme til senge. Af samme grund, er der ikke en generel anbefaling, hvor vi kan sige, at den ene seng er bedre end den anden.

Dog er der forskellige ting, man kan se på, for at finde den seng, der passer bedst på ens figur og holdning.

Hvis du ikke er så høj, men en smule rund i det, så vil du have brug for en hårdere madras sammenlignet med en høj og slank person, der kan have godt af en blødere madras.

Når eksperterne snakker om senge, så taler de ofte om af være bevidst om de forskellige zoner. Hvis man for eksempel har brede hofter eller en fyldig bagdel, så bør man købe en madras med indbygget zoneinddeling. Denne kan medvirke til at rygsøjlen ligger vandret, når du sover.

Undgå rygproblemer

En dårlig seng kan ødelægge din ryg, så det er med at vælge rigtigt, når man går på jagt efter en ny seng.

Hver femte danske sover i senge, som forværre rygproblemer, så det er desværre en udpræget tendens, at vi spare lidt for meget på sengene rundt i landet. Ved at vælge den rigtige seng mindsker du risikoen for rygsmerter og du kommer nok også til at opleve, at du bliver mere frisk og veludhvilet i hverdagen.

Udover kvaliteten af sengen, så skal du også være opmærksom på sengens størrelse. Undersøgelser viser nemlig, at det er meget vigtigt, at man føler, at der er god plads i sengen. Du sover nemlig bedst, hvis din seng mindst er 90 centimeter bred og gerne med 20-30 centimeters luft i hver ende, så du ikke har problemer med at ligge udstrakt.

På samme vis, er topmadrassen et super vigtigt element. Her kan du vælge en latex-topmadras, som giver god støtte og er meget trykaflastende. Den er også allergivenlig og åndbar. Den anden mulighed er Memory skum, som justerer sig efter kroppens vægt og former. Denne type er en trykaflastende topmadras, som anbefales til folk med rygproblemer, da den låser kroppen fast i en optimal position, når man sover.

Med ovenstående in mente, bør du være godt klædt på, til at vælge din næste seng.

 

2 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here