Hold varmen på den nemmeste og billigste måde

0
2909

At holde varmen kan ske på mange måder. Den ene er at klæde sig ordenligt på, men det er ikke rart at sidde hjemme med store trøjer, kolde fødder og tæpper bare fordi du stadig er en af dem der har et oliefyr der skriger på mere olie eller har fjernvarme i landets dyreste byer.

Det er hamrende dyrt at varme en bolig op -Mange mennesker bruger 20.000 om året på at varme op med olie eller gas, fjernvarme eller andet. Mest fordi det i sig selv er enormt dyrt når du ser pr. enhed.

Elvarme er værst – Eller er det?

Vi er alle vokset op med at man skal spare på varmen og slukke lyset. Dem der er opvokset i 70’erne og 80’erne er i den grad enig i at strøm er dyrere end mange andre ting og desværre så nødvendigt at man bare skal have det.

Men er det nu også så dyrt? Nej det er det faktisk ikke. Jo set på enhedsprisen og med statens vilde PSO afgifter så er det meget dyrt, men noget vi mennesker er gode til, er udvikling. Netop udviklingen inden for strøm besparende produkter er enormt.

LED pærer var noget fra fremtiden for bare 10 år siden. Nu er det de mest solgte og du får mere lys for 10% af prisen i forhold til de gamle glødepærer.

Men det er langt fra det eneste vi er blevet bedre til.

Varmepumpen er kommet for at blive – Og den er billig

Varmepumpen var for år tilbage ikke noget man brugte ret meget. Den var dyr og grim. Det er fortid nu.

I dag kan du få varmepumper med en SCOP værdi på mere end 6. Det betyder at for hver kWh du putter ind i det får du varme ud for 6 gange prisen.

Nu er det lige pludselig interessant. For en varmepumpe varme nemt et hus på 130 m2 op med at blæse varm luft rundt i huset. Det sker ved at den suger den kolde ude luft ind og varmer op. Det virker helt ned til -35 grader (så er vi ret sikre i Danmark) uden at du mister på effekten.

Skal du ud og skifte oliefyr så regn med 30.000 eller mere. Det samme for gas eller for en pilleovn.

En varmepumpe kan du på den anden side anskaffe for langt mindre og få det samme ud af.

Du kan på bolex.dk selv beregne hvor meget du kan spare på en varmepumpe. Du kan også læse en købs guide til køb af Varmepumpe.

Varmepumperne er helt sikkert kommet for at blive og du vil uden tvivl skulle stille dig spørgsmålet om hvorfor du ikke har en. Det gode er at de faktisk er så billige så har du et stort hus eller hus i flere plan så kan du købe flere uden at budgettet bliver ødelagt.

Som det ser ud nu stiger effekten og prisen vil forsat falde. Hver gang der kommer nye modeller på markedet stiger SCOP værdien og prisen ligger ret fast for top modellerne. Kan du leve med en lavere SCOP værdi så er prisen meget lavere. Regn selv på hvad det betyder i kroner og øre.

Kilde: varmepumpe-guide.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here