Hvad er fordelen ved korte links?

39
863

Rent teknisk er et link en URL, der angiver en henvisning til en bestemt side. Det er der ikke noget mærkeligt ved, og det er blevet så normal en del af det at begå sig på internettet, at vi ikke længere rigtigt tænker over, når vi klikker på et link. Et link er typisk gemt bag et billede, en knap eller andre visuelle elementer, så vi klikker os videre til nye sider, uden at tænke over, at vi rent faktisk benytter links.

Der kan dog være en række fordele forbundet med, at links er korte. Det er noget, vi heller ikke tænke så meget over, men som vi i nogle tilfælde alligevel reagerer på, når et link ikke er kort, ud fra intuitionen. Den har vi nemlig også med os, når vi begår os på nettet, og den er god og vigtig, i forhold til sikkerheden. I denne artikel kan du læse mere om, hvorfor der er fordele ved at have korte links fremfor lange, og hvorfor det kan være så vigtigt for fx at få folk til at klikke på de links, man nu måtte ønske.

Korte links øger troværdigheden markant – eller også er det faktisk det omvendte, der gør sig gældende

Korte links er med til at øge troværdigheden. Sådan vil de fleste tænke, men faktisk er det mere det omvendte, der i dette tilfælde gør sig gældende. Det er nemlig ved de lange links, at vi hurtigt kan komme i tvivl, og hvor vi bliver mistænksomme. Mange kan nødvendigvis ikke lige forklare, hvorfor, men der er bare noget ved dem, der kan virke forkert.

Det kommer muligvis af den erfaring, vi kan have, fra når vi har modtaget fx en mail ud af det blå, hvor vi ikke er sikker på, at afsenderen er troværdig. Her har mange oplevet, at der er et uendeligt langt link, som man har lært, at man absolut ikke skal trykke på. Hvis man kommer til det, kan det være, at mailen automatisk bliver sendt rundt til alle sine kontakter. Det kan også være, at det er en direkte adgang til at få virus eller andet på sin maskine. Sidst kan man også blive ledt hen til et sted, hvor man lander på en side, der ser okay troværdig ud, men som forsøger at lokke bankoplysninger eller andre personlige oplysninger ud af dig. Derfor har vi fået den fornuftige holdning til lange links.

Korte links ser visuelt pænere ud

Desuden ser korte links også visuelt pænere ud. De fremstår ikke så uoverskuelige, og et kort link er udtryk for noget teknisk æstetisk, der behager øjet og sindet, og som altså også er med til at gøre det mere troværdigt. På https://llk.dk kan du klikke ind og få lavet et hvilket som helst link om til et kortere link. Det er et smart redskab, hvis du af en eller anden grund sidder med et langt link, du ikke bryder sig om, og som du ønsker at gøre noget kortere.

39 KOMMENTARER

  1. Due to the skin s genetic tendency to form keratosis pilaris, it s likely that the pink color will return with time levitra brand Three possible sight threatening conditions angle closure glaucoma, uveitis, and corneal ulcer often have different signs, which may enable a more proper diagnosis

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here