Tiden er inde til de knap så fede fælge og dine vinterdæk

  0
  492

  Så er vi igen landet i den tid, hvor vi skal have de fede fælge af bilen.

  November er altid budbringer for et kedeligt budskab. Det er den måned hvor du skal have de fede alufælge taget af bilen og smidt nogle stålfælge med vinterdæk på bilen. 

  Det er naturligvis ikke en skreven lov at det skal være stålfælge du sætter på med dine vinterdæk, det er dog den billigste variant. Og det er for en stor del af befolkningen en udgift de gerne vil minimere så meget som muligt. Specielt kvinder er ikke vilde med at smide penge efter deres bil. Her er kronerne tit budgetteret til sko, kjoler, frækt lingeri og café besøg. 

  Det at køre med de rigtige dæk om vinteren kan være altafgørende. Det er nemlig ikke sikkert at køre med sommerdæk i det kolde halvår. Heller ikke selvom vejen er tør. Et vinterdæk har ikke kun den egenskab at det kan køre i sne og på is. Det har også en gummiblanding der gør at det står bedre fast når temperaturen falder til under 7 grader. Fra denne temperatur og ned, vil dit sommerdæk ikke længere fungere optimalt. Du vil opleve dårligere vejgreb og længere bremselængde. Dermed er du ikke kun til fare for dig selv, men også andre. 

  Findes der alternativer frem for at have 2 sæt hjul?

  Der findes naturligvis et alternativ til dem der ikke ønsker at investere i 2 sæt hjul. Ligeledes er det at skulle skifte dæk et par gange i året heller ikke det sjoveste for alle. 

  Løsningen til dette problem hedder helårsdæk. Disse er lavet som en mellemting mellem sommer og vinterdæk. Dermed har de nogle af egenskaberne fra begge dæk. Typisk bygger de på samme mønster som et vinterdæk. Deres gummiblanding er så en mellemting af de to andre dæk. Det betyder at du hele året har et acceptabelt vejgreb. Ikke det bedste, men et acceptabelt. 

  EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here