Traditionelle spil som er perfekte til smartphones

0
3506

Hvis du er fan af traditionelle brætspil så læs med her, hvor vi anbefaler dem, som er perfekte til smartphones.

Kan man sige brætspil uden at sige Matador? Vist ikke i ret mange hjem. Matador er nu lavet i flere forskellige udgaver til smartphones, som minder om den udgave, mange af os brugte timer på inden den digitale tidsalder tog over. Monopoly GO ligner som sagt den originale version af Matador, men spilles i et langt højere tempo.

Man spiller mod spillere fra hele verden i realtid og skal bygge huse og hoteller samt opkræve husleje fra de modstandere, som lander på disse ejendomme. Undervejs kan man samle og opgradere handlingskort som for eksempel ”Jernbane”, ”Spring”, ”Løb”, ”Ballon” og ”Politibil”, der kan deles eller bruges til at tjene flere penge.

Vinderen er ligesom i Matador den, der har tjent flest penge ved slutningen af spillet, eller hvis man kan få sin modstander til at gå konkurs. Matador til smartphones findes også i en junior- og en bingo-udgave.

Og apropos bingo er det også et klassisk brætspil, som nu kan spilles på en smartphone. I dag kan man spille bingo via online casinoer som Maria bingo. Her kan man vælge mellem tre forskellige typer bingo, og når først spillet er sat i gang, behøver spillerne ikke røre en finger.

Via computerens automatiske markeringssystem køres spillet igennem og finder en vinder. Spillerne har også mulighed for at vinde to slags bingo jackpots, som udløser et fast beløb indenfor et fastlagt antal numre afhængigt af, hvilket spil man spiller.

Tetris blev opfundet på et bræt

Mange forbinder nok Tetris med den russisk udviklede version fra 1989, som på Gameboyen blev et af de mest populære spil nogensinde. Men vidste du, at Tetris faktisk blev udviklet på basis af et brætspil opfundet af den amerikanske professor Solomon W. Golomb i 1953. Spillet bestod af en række træformer, der hver havde fem blokke, og herefter skulle hver spillet placere disse træformer på et bræt, hvor det gjaldt om at være den sidste spiller, som placerede et stykke.

Og fra brættet via Gameboyen har Tetris i dag fundet vej til smartphonen, og den indeholder blandt andet en GALAXY-version, hvor man kan grave efter galaksens kerne via flere adskillige niveauer samt veksle mønter til power-ups og få belønninger via Tetrimino-blokader.

Scrabble på telefonen

Scrabble er en anden klassiker, som mange mennesker har udfordret og underholdt sig med som brætspil gennem tiden. Hvis man ikke kender det originale spil, går det ud på at danne officielt anerkendte ord lodret og vandret på en spilleplade baseret på de bogstaver, som allerede er lagt. Man kan blandt andet forsøge at ramme bonusfelter på brættet, som ganger bogstavets eller ordets værdi.

I online-versionen kan man have gang i flere spil på samme tid, og spillet ligner stort set sin offline-søster på nær, at man ikke kan miste sine brikker i online-versionen. Spillet har en officiel indbygget Scrabble-ordbog indbygget, men desværre kan det kun spilles på engelsk og fire andre større sprog.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here